Rólunk

Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a Munkástanácsok Országos Szövetségének személy- és vagyonvédelmi ágazata.

A szakszervezet 1992-ben alakult és 2000 óta tagja a Munkástanácsoknak. Az ágazatnak a legjelentősebb vagyonvédelmi multinacionális és hazai cégeknél van érdekképviseletük vagy tagságunk, mint például a G4S Kft., TrezEx Zrt. vagy a JNT Kft. Megalakulásuk óta több száz munkaügyi pert képviseltek sikeresen, többször Strasbourgban védték a szakszervezeti jogokat és a munkavállalókat.

Az új Munka törvénykönyvének életbe lépése után a Munkástanácsok szakértői csapatának és az ÉŐDSZ-nek sikerült elsőként példaértékű, a munkavállalók számára előnyös (új Munka törvénykönyve által okozott hátrányokat kiküszöbölő) kollektív szerződést kötni.

Az ÉŐDSZ-nek megalakulása óta egyik legfontosabb célja a munkavállalókra nézve korrekt ágazati kollektív szerződés megalkotása, amilyen a JNT Security Kft-nél már létezik. Együttműködési megállapodások és tagságok: Személy és Vagyonvédelmi Szakmai kamarával együttműködési megállapodás, tagjai a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottságnak és tagjai az UNI Global  nemzetközi szakszervezeti tömörülésnek.